Vlaams Paviljoen

Vlaams Paviljoen

De keuze voor Vlaanderen als eregast op de Foire du Livre de Bruxelles, van 14 tot 17 februari 2019 in Tour & Taxis, stelt Franstalige lezers in staat een rijkdom aan auteurs te ontdekken. De Vlaamse literatuur kan uitpakken met talenten die zich in de literatuur een plaats hebben veroverd door hun moderne en geëngageerde manier van schrijven.

 

Onder het motto “Flirt Flamand” presenteerde de Vlaamse literatuur zich nog nooit zo verleidelijk! Vlaamse schrijvers maken de Franstalige bezoekers het hof in een dynamisch en breed programma dat een brug slaat tussen Nederlandstalige en Franstalige boekenliefhebbers. “Flirt Flamand” is een unieke kans om het professionele boekenvak in beide delen van het land dichter bij elkaar te brengen.

Meer info over Flirt Flamand.

Bij de opening van de Boekenbeurs in Antwerpen 2018 stelde Alda Greoli, minister van Cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel, haar Vlaamse tegenhanger Sven Gatz officieel voor om Vlaanderen eregast te maken op de Foire du Livre de Bruxelles 2019. De uitnodiging kreeg de vorm van een boeket, symbool van de campagne “Flirt flamand”.

Het is nu de beurt aan Sven Gatz om aan een Franstalige auteur het boeket – een origami samengesteld uit pagina’s met Franse vertalingen van Vlaamse werken – te overhandigen. Het doel is om de bloemen door heel België mee te nemen tot ze op donderdag 14 februari 2019 – niet toevallig Valentijnsdag – aankomen op de Foire du Livre de Bruxelles.

Flirt Flamand: Vlaanderen eregast op de Brusselse Boekenbeurs | La Flandre à l'honneur à la Foire du Livre de Bruxelles

Vlaamse literatuur klonk nog nooit zo verleidelijk. Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden. Afspraak volgend Valentijnweekend op de Boekenbeurs in Brussel. La littérature flamande n’a jamais été aussi séduisante. Flirt flamand entend jeter une passerelle entre Belges néerlandophones et Belges francophones qui aiment les livres. Rendez-vous à la Foire du Livre de Bruxelles lors de la prochaine Saint-Valentin.

Publiée par Flirt Flamand sur Samedi 27 octobre 2018