LERAREN

bevestigde auteurs voor 2019

Isabelle Bary Anne Brouillard 
Arno Celerier Marie Colot
Xavier Deutsch  Antoine Dole
Laura Giraud Yves  Grevet 
Annelise Heurtier Thomas Lavachery 
Maurice Lomre  Wauter Mannaert
 Lola Mansour  Henri Meunier 
Carl Norac Richard Normandon 
Guillaume Perreault  Nicolas Pitz 
Bertrand Puard Carole Trebor 
Cindy Van Wilder   

 

met de klas komen, handleiding

Met de klas, Dat bereid je voor!

Een bezoek met een groep aan de Foire du Livre, dat bereid je voor. Wij stellen u een veelzijdig programma voor, afgestemd op uw specifieke project. U kunt verschillende projecten combineren op één dag.

 

Maak kennis met een auteur: het is noodzakelijk dat de studenten minstens één van de boeken of albums van de auteur hebben gelezen en voor het bezoek een reeks vragen hebben voorbereid om hem/haar te kunnen stellen over het boek, zijn of haar werk als schrijver … De auteur die u ontmoet, wordt door ons op de hoogte gebracht van het boek dat uw studenten grondig hebben gelezen en wordt ook voorbereid op de ontmoeting. Duur : ongeveer 50 minuten.

 

Neem deel aan een rondleidingmet gidsen die u laten kennismaken met een bepaald facet van onze boekenbeurs. Een bezoek duurt ongeveer 30 minuten, het aantal deelnemers is beperkt tot een groep van 25 leerlingen. De thema’s van de bezoeken worden nog bepaald of verduidelijkt. U kunt zich vooraf inschrijven of bij aankomst op onze boekenbeurs.

 

Neem deel aan een parcourspel: net als in voorgaande jaren krijgt u een leuke vragenlijst voorgeschoteld. Meedoen kan individueel of in groepsverband. U wordt uitgenodigd naar verschillende plaatsen op onze boekenbeurs te gaan en daar de antwoorden op de gestelde vragen te vinden.

 

Bezoek de Foire du Livre in ‘vrije rondgang’: zonder ontmoeting of rondleiding, is altijd mogelijk. In dat geval raden wij u aan uw bezoek goed voor te bereiden in de klas en uw groep niet zonder duidelijk project in de gangpaden achter te laten.

PLAN UW TREINREIS

Groepen van meer dan 15 personen genieten een voorkeurtarief bij de NMBS, met een korting van -70% op uw reis, met gegarandeerde zitplaatsen. U moet voor uw groep vooraf reserveren via de pagina voor groepsreserveringen. Alle informatie staat op de website van de NMBS, onder de rubriek “Biljetten en abonnementen“.

                 

SCHOOLPROGRAMMA

De Foire du Livre de Bruxelles iseen belangrijk evenement voor uitgevers van jeugdboeken. We voeren een actief beleid om aan te zetten tot lezen en bieden een gevarieerd activiteitenprogramma aanVoorstellingen, workshops, illustratiesessies, animaties, thematische rondleidingen, puzzels en wedstrijden bieden jongeren heel wat mogelijkheden om de oneindige wereld van het boek te ontdekken. De ontmoetingen draaien rond onze uitgenodigde auteurs en illustratoren. Jongeren krijgen hen te horen én te zien. Ideaal om kennis te maken met de wereld van het lezen.

Deadline : 7 februari !

Reserveren

Voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn scholen gratis welkom op de Foire du Livre de Bruxelles. Grijp die kans, samen met uw leerlingen. Wij nodigen u uit om uw bezoek te plannen op donderdag 14 of vrijdag 15 februari 2019in het kader van uw buitenschoolse activiteiten. Het is nodig vooraf voor de animaties op onze boekenbeurs te reserveren. Zo kan iedereen genieten van een kwalitatief hoogstaand bezoek. Het is ook mogelijk om onze boekenbeurs te bezoeken zonder reservatie en deel te nemen aan gratis activiteiten (tentoonstellingen, spelmomenten, …). Wilt u uw groep inschrijven voor een ontmoeting? Neem contact met ons op.

PRAKTISCHE INFO

Reserveren uitsluitend via [email protected]Waar? Tour & Taxis – Havenlaan 86C – 1000 Brussel. Toegang ? Mogelijkheid betalende parking op het terrein / Bus MIVB 14 – 89 – 20 – 87 en De Lijn / Metro lijn 2 (station IJzer of Ribaucourt) / Trein Noordstation. Faciliteiten?  Vlot toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Er is een picknickplaats voor klassen voorzien tussen 12.00 en 14.00 uur.

TEAM

De coördinatie van het scholen- en jeugdliteratuurprogramma is in handen van het Centre de Littérature de jeunesse de Bruxelles.