PRAKTISCHE INFO

PRAKTISCH

Waar?

De Foire du Livre de Bruxelles vindt plaats op het terrein van Tour & Taxis.

Adres: Tour & Taxis – Havenlaan 86C – 1000 Brussel (toegang te voet) of Havenlaan 88 (parking buiten)

Wanneer ?

Data: van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart 2020

Openingsuren:
Donderdag: 10 uur – 19 uur
Vrijdag: 10 uur – 22 uur
Zaterdag: 10 uur – 19 uur
Zondag: 10 uur – 19 uur

 

SIGNEREN

SIGNEERSESSIES

Wilt u persoonlijke boeken laten signeren op onze boekenbeurs? Dat is toegestaan. Kom naar de ingang van de beurs met uw boeken en laat een sticker aanbrengen.

Sommige exposanten behouden zich het recht voor om persoonlijke boeken niet te laten signeren. De Foire du Livre de Bruxelles is niet verantwoordelijk voor het signeerbeleid op bepaalde stands.

ZOEK JE BOEK

Een bibliografisch opzoekteam van de openbare bibliotheken van de Franse Gemeenschap maakt het bezoek aan onze boekenbeurs compleet. Professionals maken u wegwijs in de literatuur, afgestemd op wat u interesseert en wat u graag leest. U vindt hen op stand 322.

TOEGANG

Of u nu met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet komt, Tour & Taxis is vlot bereikbaar.

De Foire du Livre de Bruxelles is volledig toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Vestiaire

U vindt een betalende vestiaire bij de ingang van de Foire du Livre de Bruxelles. Prijs: 2 euro.

GELDAFHALINGR

Dankzij FINTRO kunt u geld afhalen aan 2 automaten op onze boekenbeurs (er zijn geen bijkomende kosten voor verrichtingen).

RINGLEIDING

ringleiding wit

Een ringleiding voor slechthorenden bevindt zich in drie ontmoetingsplekken: Théâtre des Mots, Place de l’Europe en Grand-Place du Livre.

TOEGESTANE TASSEN OP DE BEURS

Catering

Geniet van een heerlijke maaltijd in ons pop-up restaurant. Van warme gerechten tot salades en desserts – maak uw keuze uit heel wat lekkers tegen betaalbare prijzen. Elke dag staat er een aantrekkelijk geprijsde dagschotel op het menu.

Voor mensen met een klein hongertje op onze grote boekenbeurs: haal een broodje of slaatje op een van onze cateringstands.

Fotografen aan het werk

Studenten van de afdeling Beeldtechnologie van de hogeschool Ilya Prigogine maken voor hun opleiding een fotografisch verslag van de Foire du Livre de Bruxelles. Bezoekers van de Foire du Livre de Bruxelles kunnen gefotografeerd worden en hun foto’s kunnen worden verspreid – zowel voor de promotie van onze boekenbeurs via verschillende media, als in het kader van de normale toepassing van het auteursrecht door de student, in het bijzonder om de genomen foto’s tentoon te stellen.

OVERNACHTEN

Ons partnerhotel Le Plaza biedt bezoekers van de Foire du Livre een voordeeltarief.

Le Plaza

VERDWAALDE KINDEREN

Verdwaalde kinderen worden automatisch door ons onthaalpersoneel naar de “Alleen voor kinderen”-plek gebracht, vlak bij het infopunt van de hoofdingang van de beurs.

Tijdens de hele duur van de beurs is er geen oproep via de microfoon mogelijk.

DIEREN

Wegens praktische en veiligheidsredenen zijn geen dieren toegelaten op de Foire du Livre de Bruxelles.